Top

Faaliyet Alanları

Anahtar Teslim İnşaat

NEF Yapı ve İnşaat ,Anahtar teslim inşaatı olarak , A’dan Z’ye, tüm inşaat işlerinizi eksiksiz yapmaktadır. Size sadece anahtarı teslim almak kalıyor. Anahtar teslim inşaat ile hayalinizdeki projeleri rahatça hayata geçirmeniz mümkün. Anahtar teslim inşaatta projesi olan ya da projesi tarafımızdan yapılan herhangi bir yapının, temeli dahil, oturulacak hale gelinceye kadarki inşaatı kapsama almaktadır.

Firmamız, hem yurt içi hem de yurt dışı projelerinde, betonarme, ahşap, ağır ve hafif çelik yapı sistemleri dahilinde tüm yapıları organize edebilecek ve üretebilecek tüm bilgi birikimi, profesyonel kadro ve makine parkına sahiptir, tüm yapıları anahtar teslim taahhüt eder. Firmamız mühendislerince inşaat yönetimi, üretim, kalite kontrol, projelendirme ve işin zamanında teslim edilmesi süreçlerinde son derece başarılı servis vermektedir.
Anahtar Teslim İnşaat
Endüstriyel Zemin Uygulamaları

Endüstriyel Zemin Uygulamaları

Endustryel zemin kaplama veya poliüretan zemin kaplama, ağır yaya ve araç trafiğine uygun, uzun ömürlü, kolay deforme olmayan, UV. ışınlarına dayanımlı, tozumayı engelleyen zemin kaplama çeşididir. Endüstriyel zemin kaplama yapılacak zemin yüzeyinin kuru ve temiz olması gerekmektedir. Kirli yüzeyler temizlenmeli gerekli tamiratlar yapıldıktan sonra zemin kaplama uygulaması yapılmalıdır. Endüstriyel zemin kaplamalarının (poliüretan veya epoksi ) ortalama film tabaka kalınlıkları 5 mm. olmalıdır. Bu tür uygulamalar genellikle self levelıng tekniğiyle uygulanmaktadır.

Isı ve Su Yalıtım Uygulamaları

ISI YALITIM
Isı yalıtımı binaların; çatılarına, dısa veya garaj, depo gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak veya içerisinde yasanmayan mahaller ile daireleri ayıran dösemelerine, tesisat boruları ile havalandırma kanallarına yapılır. Ayrıca özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı dogramalar kullanılarak kısın pencerelerden olusan ısı kayıpları azaltılır, yazın binaya günes ısısı girisi sınırlanır. Böylece ısıtma ve sogutma için harcanan enerjiden tasarruf saglanır.

SU YALITIM
İnsan dogası geregi atmosferik sartlardan her zaman için kendini korumak istemistir. Magaraların, hem soguk hem de siddetli fırtınalardan korunmak için tarihöncesi çagların sartlarında iyi bir barınak oldugu açıktır. Yagmur ve fırtınanın getirmis oldugu olumsuzlukları önleyebilmek için, magaralar ve daha sonra olusturulan ilk çadırlar ile birlikte yagmur suyundan sakınılmıstır. Su yalıtımı ilk olarak yagmur suyundan korunma gerekliligi ile karsımıza çıkar. Bu ihtiyaç; magaraların, kayaların arasına gizlenme, daha sonra çadır ve dolayısıyla çatı kavramının ortaya çıkması sonuçlarını dogurmustur. Sakınılması gereken yukarıdan gelecek sudur. Ancak zaman içinde, yapılardaki teknolojik gelismeyle birlikte sakınılacak suyun yönü ve sartları da sekil degistirir. Artık sadece bulutlardan gelecek su degil, yeraltı suları da yasadıgımız binalara zarar verebilir konumdadır.
Isı ve Su Yalıtım Uygulamaları
Havuz İnşaatı ve Tadilatı

Havuz İnşaatı ve Tadilatı

Yapılarda su ve nem yalıtımı, suyun veya nemin yapının bir kısmına veya kapladığı hacimlere zarar vermesini önlemek amacıyla yapılır. Bu yalıtım su ve nemin; zemin ve duvarlar üzerindeki olumsuz etkilerine karşı uygulanır. Bir yapıda su yalıtımı suyun korozif ve aşındırıcı etkisinden korunması için gereklidir. Yapısı gereği sertleşmiş olan beton önceden hesaplanmayan basınç yada kapilerite yardımı ile yapısındaki boşluklara giren sulara karşı geçirgendir. Su beton yüzeyine imalat çalışmalarındaki kusurlardan veya kapiler boşluklardan girebilir.

İyi bir izolasyon maddesi; su geçirmemeli, su vuruşlarından etkilenmemeli, ısıl hareketlerden etkilenip deformasyona uğramamalı, nem hareketleri ile reaksiyona geçmemeli ve esnek olmalıdır.  Su yalıtımı malzemelerinin seçiminde yapının nasıl bir su etkisine maruz kaldığı belirlenmeli, malzemenin yapının hangi kısmında kullanılacağına bakılarak gerekli su yalıtımını sağlayan mekanik etkilere dayanıklı ve uzun süre yalıtım görevini gerçekleştirecek malzemeler seçilmelidir.